Βιογραφικό

                Η Ειρήνη Κορδερά είναι Ψυχολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αφού ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές το 2005, συνέχισε με δύο εξειδικεύσεις στην Ψυχολογία, μέσω μεταπτυχιακών προγραμμάτων στο Πανεπιστήμιο του Leiden της Ολλανδίας. Έτσι απέκτησε έναν μεταπτυχιακό τίτλο στην Ψυχολογία Υγείας (MSc), και στη συνέχεια ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου (MSc). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριοποίηση ως ψυχολόγος, συνέχισε την εκπαίδευσή της στο Ιατρικό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Ι.Ψ.Κ.). Εκεί, ολοκλήρωσε το 4ετές Συνθετικό Πρόγραμμα Ψυχοθεραπείας, που περιελάμβανε εκπαίδευση σε διαφορετικά είδη ψυχοθεραπείας (Οικογενειακή-Συστημική, Ομαδική, Γνωστική-Αναλυτική). Από αυτά την κέρδισε όμως η Συστημική Ψυχοθεραπεία, προσέγγιση στην οποία εκπαιδεύτηκε περαιτέρω για άλλα τέσσερα χρόνια στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης (ΚΕ.Σ.ΜΕ.Θ.Θ.) και την οποία εφαρμόζει και στη δουλειά της σήμερα.

 

            Σε ότι αφορά την κλινική της εμπειρία, αυτή είναι πλούσια και περιλαμβάνει τόσο συνεργασία με δομές υγείας ως εξωτερική συνεργάτης, όσο και ιδιωτική επαγγελματική δραστηριότητα. Έχει συνεργαστεί με το Ιατρικό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Ι.Ψ.Κ.), με το Ινστιτούτο Παθολογίας Λόγου και Διαταραχών Επικοινωνίας και με τον Δήμο Σταγείρων-Ακάνθου, όπου εργάστηκε ως ψυχολόγος. Από τον Απρίλιο του 2011, διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στην Ιερισσό Χαλκιδικής, όπου πραγματοποιούνται συνεδρίες ατομικής και οικογενειακής θεραπείας καθώς και θεραπείας ζευγαριών, ενώ το 2014 δημιούργησε και ένα δεύτερο γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα δέχεται επισκέψεις και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, στα πλαίσια συνεργασίας με το Κέντρο Λογοθεραπείας "Ομιλώ".

                                                        

            Εκτός από τα παραπάνω, συμμετέχει σε πληθώρα συνεδρίων και ημερίδων που αφορούν στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της ψυχολογίας, ενώ έχει παρουσιάσει και προσωπική ερευνητική δουλειά  σε διεθνές συνέδριο (3rd Biennial Meeting of the EARLI Special Interest Group 16 Metacognition, Ioannina, 8 - 10 May 2008). Αρθρογραφεί για το πολιτισμικό περιοδικό «Κύτταρο», στη στήλη με θέματα ψυχολογίας και είναι σταθερή συνεργάτης στο portal του psychology.gr. Έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις σε συλλόγους και οργανισμούς στη Βόρεια Ελλάδα, και έχει προσκληθεί σε αρκετές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές κάνοντας παρεμβάσεις σε θέματα ψυχολογίας. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη δουλειά της πραγματοποιεί εποπτείες, ενώ έχει κάνει και πολύχρονη προσωπική θεραπεία τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Είναι κάτοχος Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Ψυχολόγου (Αρ. Πρωτ: 10/1377) και μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου (Α.Μ.:1468).  Είναι μητέρα δύο παιδιών.

Copyright © 2013 psychologos-kordera.gr All Rights Reserved.
powered by Softways S.A.